Міжнародний мотофестиваль «Тарасова гора»

2019 06 03 festeval

В нашій області завершився кількаденний міжнародний мотофестиваль «Тарасова гора». Вперше за 17 років його проведення, а на нього традиційно збираються до 9 тисяч мотоциклістів з України та світу, цей мотопробіг був на грані зриву.
Адже напередодні організатори «Тараски», так байкери називають фестиваль між собою, проїхали звичним маршрутом і були шоковані черкаськими дорогами та не на жарт занепокоєні безпекою і життям байкарів, яким доведеться долати асфальтну кілометри, усіяні ямами.
Вони навіть викликали поліцію, аби зафіксувати те неподобство і заявляли, що такого ганебного стану дорожнього покриття за всі роки проведення фестивалю ще не було.
Тож черкаське бездоріжжя вплинуло і на плани проведення міжнародного мотофестиваль «Тарасова гора». Цього року байкери змушені були відмовитися від свого фірмового мотопробігу до Канева і не побували на Чернечій горі та не вклонилися Кобзарю.
Як пояснив засновник фестивалю Ашот Арушанов, на жаль, довелося обійтися без проїзду до Тарасової гори, бо нема чим їхати, замість доріг – суцільні ями.
Тож мотофестиваль проходив у селі Свидівок під Черкасами. Там байкери облаштували свої палатки, для охочих пожити з комфортом була можливість заселитися до санаторію «Світанок». Для гостей діяли більше 20 локацій. На музичній сцені виступали рок-гурти «ТНМК», «Selo & Ludy», «Пирятин», «Ґенеза», діяв кінотеатр, була створена ігрова зона для дітвори, працювала станція техобслуговування, а на завершення байкери організували мотопробіг до Черкас і проїхалися обласним центром під оплески містян.

Між керівництвом нашого клубу та Оргкомітетом мотофестивалю досягнуто домовленості про участь в 2020 році в цьому дійстві групи радіоаматорів нашого клуба.  Узгодження Програми участі ГС ЧОР  та фінансування відбудеться наприкінці цього року.  Попередньо планується робота мобільної радіостанції з СПС.  Участь радіаматорської станції буде прекрасним доповненням до діючих в області заходів по інформуванню світової спільноти про визначні місця Черкащини та життя і діяльність Великого Кобзаря.

Bookmark the permalink.

Напишіть відгук