ТИПОВА ІНСТРУКЦІЯ З ОХОРОНИ ПРАЦІ (проект)

На вимогу часу ініціативна група ГС ВРЛ розробила проект Інструкції з охорони праці для радіоаматорів. Після обговорення, ця інструкція має бути узгоджена з відповідними організаціями та затверджена керівництвом ГС ВРЛ . Після цього вона може бути  рекомендована до застосування на аматорських радіостанціях у відповідності з діючими правилами по організації безпечної праці .

Необхідність цього кроку пояснюється тим, що на даний час в Україні нема спеціалізованого нормативного документу, що регулює безпеку праці при проведенні робіт на аматорських радіостанціях, включно з роботами на антено-фідерних пристроях.

Зауваження та пропозиції по цьому питанню прохання направляти до Ради клубу будь-яким шляхом (телефон, ел.пошта, по радіо, тощо).

Рада ГС ЧОР

Bookmark the permalink.

2 Responses to ТИПОВА ІНСТРУКЦІЯ З ОХОРОНИ ПРАЦІ (проект)

  1. Васильченко Анатолій Володимирович says:

    1. Инструкция для радиолюбителей должна быть не более 2 листов.
    2. УДЦР никогда не пойдет на прием экзаменов по ТБ. В лучшем случае скажут ловить радиолюбителей за воротами их заведения.

  2. Valery Yakubovsky says:

    Эта инструкция предназначена, в первую очередь, для применения на предприятиях и в организациях, где есть коллективная радиостанция. Применима также и для индивидуалов. В организациях есть инструкции по пож.безопасности, есть для электриков и т.п… Но нет специализированной инструкции для обеспечения ПТБ на коллективках. И потом, это типовая инструкция. А на предприятиях на основе этой пишется своя инструкция, за соблюдение которой и расписываются сотрудники. Для УДЦР ОНА НЕ МОЖЕТ БЫТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНОЙ, НО РЕКОМЕНДОВАТЬ ДЛЯ ИЗУЧЕНИЯ АМАТОРАМ ОНИ МОГУТ

Напишіть відгук