На порозі Нового року…

Ось і ще один рік відходить до категорії минулих.  Цілком природно озирнутись  та відмітити найбільш значущі події 2015 року. На тлі збурень, що вирували у цьому році та перейшли на наступний рік, залишається надія, що все скінчиться на благо всій радіоаматорській спільноті України, включаючи й наш Черкаський край, та зміцнить імідж країни в усьому світі, повагу і цікавість до неї!

Підсумовуючи спортивні здобутки наших спортсменів, необхідно відмітити, що вперше умовна команда Черкаської області зайняла 5-е місце в Чемпіонатах України, що проводились в цьому році. Ця подія стала можлива лише завдяки підвищення уваги до спортивної діяльності наших аматорів, бажанню достойно представити в радіоефірі наш багатий край,  виникненню почуття амбітності та гордості за приналежність до дружнього колективу.

В минулі роки вже стало традицією сумувати за відсутністю «лави запасних». А це мало значний вплив на розвиток радіоаматорства в області. Черкащина, знаходячись в самісінькому центрі України, завжди «пасла» хоч не задніх, але й нижче середини серед областей України не спускалась.

Тому в нашій новоствореній Громадській спілці  на листопадовій конференції та поточній діяльності обласного клубу приділяється велика увага до популяризації діяльності радіотехнічних гуртків серед дітей та молоді, активізації та забезпеченню масовості в роботі колективних та індивідуальних молодіжних аматорських радіостанцій.

Приємно відзначити, що курс на підтримку цього напрямку, не залишився лише теоретичним багатослів’ям, а вже має практичне втілення.  Наша ініціатива створення в Черкаській області та наповненню бази радіодеталей та матеріалів для діяльності гуртків радіотехнічного спрямування вже становиться реальністю. До Черкаської ОблСЮТ вже передана для накопичення,  адміністрування  та розподілення серед позашкільних закладів області перша партія радіодеталей, зібраних серед радіоаматорів Черкащини. В цій партії є багато резисторів, транзисторів, конденсаторів та іншого, що може бути потрібним при навчанні дітей. Зараз комплектується друга партія з числа нових надходжень.

Долучайтесь до цієї благородної справи!

Наступним прикладом практичної допомоги, що вже відбувається, є матеріально-технічна допомога колективній радіостанції UR4CXI в Єрківській загальноосвітній школі  І-ІІІ ступенів імені Героя України В.М.Чорновола.

Під час візиту до них для відзначення спортивних успіхів команди цієї радіостанції, представники нашої Спілки  В.В. Жук, В.І.Братун та В.Я.Якубовський були приємно вражені тою дружньою творчою атмосферою, що панує та об’єднує школярів та викладацький колектив цієї школи,  що й стало запорукою успіхів команди дівчат. І це на тлі повної відсутності бюджетної фінансової підтримки школи!!!

Впевнені, що рішення Ради Спілки про забезпечення школи якісним Інтернетом та  оплату витрат на це на 2016 рік, стане хорошим стимулом дітям для опанування цікавими та корисними видами цифрового зв’язку, активної праці в ефірі та участі в змаганнях.

Bookmark the permalink.

Напишіть відгук