Конференція ГС ВРС 12 грудня 2015 року – репост з сайту Ліги

Шановні колеги – радіоаматори України!

Повідомляємо Вас про створення нового громадського об’єднання: Громадська спілка «ВСЕУКРАЇНСЬКА РАДІОАМАТОРСЬКА СПІЛКА» (ГС ВРС) та проведення 12.12.2015 року в м. Києві (виборна) установчої конференції.

Створення цього громадського об’єднання обумовлено тим, що фактично Ліга радіоаматорів України (ЛРУ) протягомі всього свого існування працювала за клубною системою, коли до її складу входили самостійні громадські радіоаматорські організації. Проте приведення існуючої клубної системи в ЛРУ до правових норм законодавства неможливе із-за організаційної форми, яку має ЛРУ, її автоматично поміняти неможливо, про що зазначають всі органи Міністерства юстиції України. Тому для того, щоб зберегти багаторічну ідентичність, історію клубiв, їх досягнення, доцільно та простіше створити громадську радіоаматорську спілку, в яку будуть входити клуби, як юридичні особи-учасники Спілки, так і фізичні особи-члени Спілки.

Статут ГС ВРС відповідає сучасним вимогам українського та європейського законодавства, в ньому врахований досвід діяльності багатьох іноземних (Європи та Америки) радіоаматорських об’єднань.

В Статуті ГС ВРС на відміну від статуту ЛРУ надано Конституційне право кожному члену Спілки приймати участь в її діяльності за рахунок особистого прийняття рішень (за кожним пунктом) по кожному пункту порядку денного конференції.

Усунута, яка наразі є в ЛРУ, система маніпуляцій голосами та делегатами, введена персональна відповідальність за перешкоджання проведенню конференції Спілки, загальних зборів відокремленого підрозділу Спілки чи голосуванню або фальсифікації при проведенні виборів та прийнятті рішень. Запроваджений чіткий загальний та первинний реєстр членів ГС ВРС. З’явилася правова можливість створення Молодіжних радіоаматорських об’єднань та Федерації радіоспорту України, тощо, які зможуть за їх бажанням, увійти до ГС ВРС, та на професійному рівні виконувати відповідні завдання з розвитку та захисту інтересів за відповідними напрямами діяльності.

Вперше появляється реальна можливість відстоювати права та інтереси радіоаматорів (радіочастоти, регламент аматорського зв’язку, антено-фідерні пристрої, тощо) не одною унітарною організацією – ЛРУ, а за рахунок представлення вимог великої кількості легальних радіоклубів, з якими органи влади змушені будуть рахуватися.

Парадокс в тому, що в ЛРУ радіоклуби з їх радіоаматорами стали не потрібні, їх намагаються розігнати, та й в існуючій організаційній формі ЛРУ вони тільки заважають авторитарному та безконтрольному для верхівки ЛРУ пануванню. Враховуючи намагання керівництва ЛРУ (попереднього – Грищенка В.В. та того, що незрозуміло яким шляхом прийшло зараз до керівництва ЛРУ – Кириленка А.П.) викинути більшу частину радіоклубів та її членів з ЛРУ, крок до створення громадської спілки є найбільше вивіреним , європейським, який дозволяє зараз та на майбутнє розвивати радіоаматорській рух в України. Питання правового існування ЛРУ теж залишається актуальними.

Запрошуємо обласні, регіональні об’єднання радіоаматорів, радіоклуби, що мають статуси юридичних осіб приватного права, стати учасниками Спілки.

Запрошуємо легалізовані радіоклуби шляхом повідомлення або перейти на статус юридичних осіб та стати учасниками Спілки, або на їх основі створити відокремлені підрозділи, не загубивши при цьому ідентичності своїх радіоклубів.

Запрошуємо радіоаматорів, які не входять до будь-яких об’єднань, стати членами Спілки. Запрошуємо до виборів керівників органів управління на конференції ГС ВРС 12.12.2015 року.

Конференція громадської спілки «ВСЕУКРАЇНСЬКА РАДІОАМАТОРСЬКА СПІЛКА» відбудеться за адресою:
03680, м. Київ, вул. Фізкультури, б. 1, Національний університет фізкультури і спорту, перший корпус, другий поверх, аудиторія 209. Метро Олімпійська у напрямку Планетарію.
Контактні телефони: 067-247-75-60, 095-419-45-01 Сергій UT7UK.
Початок реєстрації в 9.30 12.12.2015 року.

Організаційний комітет з проведення Конференції

Bookmark the permalink.

Напишіть відгук