Допомога нашій зміні

20-21 листопада на базі Черкаської ОблСЮТ відбулись змагання по конструюванню радіоапаратури серед команд станцій юних техніків області. Були присутні лише 4 команди – Умань, Кам’янка та 2 команди з Черкас. Змагання пройшли на високому рівні. Але…

Під час спілкування з учасниками та керівниками змагань були розглянуті проблемні питання, які заважають розвитку технічної творчості молоді. Головне, що турбує – це, практично повна відсутність фінансування зі сторони держави. Як вже стало звично, все і скрізь тримається на волонтерах та благодійності.

Обговоривши теперішній стан речей,   було прийнято рішення про створення “Банку радіодеталей” в ОблСЮТ м.Черкаси, організацію зберігання та розподілу радіодеталей та витратних матеріалів серед позашкільних закладів області.

Тому, з метою надання матеріально-технічної допомоги для поповнення цього Банку, Рада ГС ЧОР разом з Адміністрацією ОблСЮТ м.Черкаси звертаються до радіоспільноти області з закликом про надання такої посильної допомоги. Адже за час активної роботи не тільки в ефірі, але й у радіоконструюванні, у багатьох радіоаматорів області  накопичились великі залишки радіодеталей, якими, при бажанні, вони можуть поділитись з підростаючим поколінням.

Таке положення стосується і роботи колективних радіостанцій на районних та міських СЮТ області. Якщо хтось з радіоаматорів області зможе поділитись специфічними деталями, вузлами або матеріалами для використання на молодіжних колективних радіостанціях, то за це буде також велика подяка.

З пропозиціями можна звертатись до Ради ГС ЧОР. Можно персонально до Якубовського В.Я (US6CQ), який уже багато років приймає участь у суддівстві змагань юних радіоконструкторів.

В.Якубовський (US6CQ)

Bookmark the permalink.

Напишіть відгук